en het vliegende skateboard

Het unieke boek voor jong en oud van schrijfster Karin Thomas,
dat je op speelse wijze kennis laat maken met nieuwe wetenschap en spiritualiteit! 

Bestel het boek, of het ebook nederlands, of het ebook engels.

 

Durf jij het aan om op de reis van je leven te gaan en de grote mysteries te ontdekken?

Isa en haar broertje Max denken een nogal saaie voorjaarsvakantie te gaan beleven. Dat verandert wanneer ze kennismaken met de excentrieke professor die bij hen in de straat woont. Door zijn verrassende experimenten leren ze op een andere manier naar zichzelf, naar elkaar en naar de wereld te kijken.
Per ongeluk belanden ze vervolgens in onbekende dimensies waar ze vreemde wezens ontmoeten en opwindende plekken verkennen. Isa en Max komen dingen te weten die ze op school nooit geleerd zouden hebben. Aan het eind van hun reis mogen ze met een skateboard vliegen en beseffen ze dat niets, maar dan ook werkelijk niets onmogelijk is. Een spannend avontuur rond nieuwe wetenschappen en spiritualiteit voor jong en oud.

Isa en Max hebben een super spannende vakantie. Samen met professor Lophi beleven ze de coolste avonturen. Ga mee en speel met dolfijnen, wandel door de binnenaarde, drink thee met Isaac Newton en vlieg op een wolk met een Egyptische godin. Misschien laat je je betoveren door Eros’ liefdespijl, of verdwaal je in de mist, om na een reis langs de maan en de sterren weer thuis te komen.

Met Isa en Max ontdek je van alles over licht, geluid, geometrie, vormen, tijd, water, atomen, zwarte gaten en nog veel meer. En kom je dingen te weten die je op school nooit geleerd zou hebben.

Onderweg kom je grijze kaders tegen die bol staan van interessante feitjes en kennis. En doe mee met de verschillende opdrachtjes. Achterin het boek vind je bouwplaten om zelf in elkaar te knutselen. De bouwplaten en kleurplaten zijn ook gratis te downloaden vanaf de Isa & Max Facebook Fan page!

Bestel het boek Isa & Max en het vliegende skateboard voor € 19 of lees het e-book voor € 5,99. Het e-book is tevens verkrijgbaar in het Engels.

“Isa en Max bewandelen het pad dat hen leidt over de groene heuvel. De zon schijnt en de kinderen zijn vrolijk. Tot nu toe is hun reis toch wel erg spannend en verrassend geweest. Verwachtingsvol lopen ze het avontuur tegemoet. Als ze halverwege de heuvel komen, wordt het een beetje heiig. Isa kijkt naar de top van de heuvel, die al gehuld gaat in een sluiermist. ‘Kom Max, laten we doorlopen,’ spoort ze haar broer aan. Ze vervolgen hun weg heuvelopwaarts in een marstempo. Max krijgt het er warm van. Als hij het tempo vertraagt, zegt Isa geïrriteerd: ‘Schiet nou op, je ziet toch dat het mistig wordt. Straks zien we geen hand meer voor ogen.’ Max moppert wat maar versnelt toch zijn pas. Geleidelijk aan wordt de mist dichter en breidt zich uit over het dal. Max gaat wat dichter bij zijn zus lopen. Het pad is bijna niet meer te zien en uiteindelijk moet ook Isa het tempo vertragen. Ze pakt de hand van Max, zodat ze hem niet kwijtraakt in de mist. 

Langzaam lopen ze naast elkaar verder. Isa voelt zich een beetje onbehaaglijk. Dan horen ze geritsel vlak achter zich. Max draait zich om, maar ziet niets. De mist heeft de kinderen volledig omhuld. Het pad vlak voor hun voeten is nauwelijks meer te onderscheiden en tergend langzaam komen de kinderen vooruit. Flarden van geheimzinnig gefluister bereiken hun oor. Isa verstevigt de handgreep van Max. De fantasie van Max slaat op hol als hij bedenkt wat voor enge monsters er uit de mist kunnen verschijnen. Onmiddellijk verdicht de mist om hem heen en wordt een tweede pad zichtbaar. Uit de mist ziet hij een driekoppig monster over het pad hen tegemoet treden. De rechter kop spuwt vuur en de linker kop braakt groen slijm. De middelste kop houdt zijn bek wagenwijd open, gereed om de kinderen in één hap op te vreten. Angstzweet verschijnt op het voorhoofd van Max.

Isa stoeit ondertussen met haar eigen angsten. Ze is altijd al bang geweest voor kruipende insecten die langs de binnenkant van de broekspijp omhoog kruipen. Haar geestesoog denkt aan reuzenmieren, teken, schorpioenen en vogelspinnen. In een mum van tijd verschijnt een derde pad. Op dit pad krioelt het werkelijk van het ongedierte. Isa gilt en begint te springen. Wat moeten ze nu doen? Het oorspronkelijke pad is niet meer te zien en er is te kiezen tussen een driekoppig, allesverslindend monster of een broek vol mieren en vogelspinnen. ‘Was professor Lophi maar hier,’ kreunt Isa. ‘Was tante Mina maar bij ons,’ zegt Max.”

Nieuwsgierig hoe het afloopt? Bestel het boek, of het ebook nederlands, of het ebook engels.

Wat mensen zeggen over Isa en Max..

"Een oud-leraar was diep geraakt en zei, dit zouden meer mensen moeten lezen."
"Mijn kleinzoon vindt het een fantastisch boek. Hij heeft het al drie keer gelezen."
"Kan het een ieder aanraden, om zelf te lezen of voor de kinderen of kleinkinderen te kopen, een geweldig boek wat op een super mooie manier dingen duidelijk maakt, wat er nu eigenlijk werkelijk is op aarde, in de aarde en in de kosmos. Het zal voor velen een herkenning zijn, maar ook voor velen zo nieuw, dat ze er aan moeten wennen dat het misschien inderdaad zo kan zijn."
“Mijn zoon vond het boek heel spannend en hij heeft er wonderbaarlijk veel van opgeslagen. Af en toe zegt hij spontaan iets waarvan ik zoiets heb van ‘huh, hoe kan hij dat nou weten’?! O ja… hij heeft Isa en Max gelezen!”
Divine Heart
Scroll naar boven