karin_portret

Karin Thomas

Processen rondom het ego en het hart

Wat ik de laatste tijd waarneem in het persoonlijke en collectieve proces, is dat ons hartchakra steeds rijkelijker stroomt en meer ruimte inneemt. Het hartchakra is één groot hartcentrum aan het worden, waarbij het de keelchakra, thymus en zonnevlecht includeert.

In dit proces kan het ego zich in het nauw gedreven voelen worden. Het ego is bang om geen bestaansrecht meer te hebben. Het ego kijkt juist heel graag naar de uiterlijke omstandigheden en het onrecht wat daar allemaal gaande is, omdat het zich daar mee kan voeden. En dan gooit het hart roet in het eten. Eigenlijk heeft het ego een geruststelling nodig dat ook in een nieuwe situatie, waarbij het hart de leiding over neemt, het ego nog steeds bestaansrecht heeft, en dat alleen de invulling ervan verandert. Dat het een nieuwe kracht toebedeelt krijgt die voorbij gaat aan alle controle issues.

Het ego smelt samen met het hart, maar het ego blijft wel een eigen stem houden. Alleen zal het ego zijn stem laten horen vanuit eenheid en liefde in plaats vanuit pijn en kwetsuren. Dan verdwijnt de geldingsdrang van het ego omdat het weet dat het geliefd is.

Momenteel zit het ego in de laatste stuiptrekkingen van verzet. Het ego zit in een hergeboorte. Het ego gaat niet weg, maar denkt nog dat het weg moet. Het wordt alleen opnieuw geboren op een ander level waarbij het niet hoeft te overleven en niet meer in de pijnstukken hoeft te roeren, maar gewoon karakter gaat geven aan de liefde. Het ego is de karaktergever aan de liefde. Liefde is universeel, een groot lichtveld, en het individu met het ego geeft karakter aan de liefde. Dat is de oorspronkelijke bedoeling van het ego geweest. Daarmee kunnen de individuele kwaliteiten, en het individuele karakter, uitgedrukt worden in de samenleving waarbij iedereen zijn of haar eigen karakter uitdrukt en er gezamenlijk mooie dingen gecreëerd kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat niet iedereen hetzelfde gaat creëren maar dat er een aanvulling is op elkaar.

Het hartchakra dat één groot hart wordt, van zonnevlecht tot aan keelchakra. Dan zijn er verschillende delen binnen het hart die elk een ander aspect van liefde gaan uitdrukken. De zonnevlecht wordt het karakter van liefde en de keelchakra wordt de uiter van liefde.

❤️

Liefs,
Karin

Deel dit bericht

Divine Heart
Scroll naar boven