karin_portret

Karin Thomas

De Intelligentie van het Hart

Lieve mensen,

Hieronder vind je het verslag webinar 5D Healing Hour van 21-7-2022.

Ga maar met je aandacht naar je hart, voel hoe de energie stroomt door je hart. Ondertussen zakken we de aarde in en bouwt de stevigheid van onze gronding op. Misschien kun je ook voelen dat je hartchakra aan de achterkant, aan de rugkant, aan het openen is. Dit is de ontvangende, vrouwelijke kant van ons hart. Soms kan de rugkant van ons hartchakra zich een beetje kwetsbaar voelen. En misschien heb je er zelfs een filter op zitten ter bescherming van deze kwetsbare kant van het hartchakra, zodat niet ongevraagd alle energie binnen kan komen. Dit deel van ons hartchakra heeft veel te maken met vertrouwen. En ondertussen zakken we nog dieper de aarde in.

Vandaag gaat het onder andere over het geven en ontvangen van liefde en de balans daarin. Vaak zijn we geneigd om te geven, geven is veel makkelijker dan ontvangen. Durf je werkelijk onvoorwaardelijk liefde van een ander te ontvangen? Of zitten daar nog filters tussen, of vertwijfeling, zoals het jezelf niet waard vinden om liefde te ontvangen van een ander? Of angst voor de verborgen agenda van de ander, dat de liefde niet onvoorwaardelijk zou zijn, dus verwerpelijk is? In hoeverre ben je echt vrij in jezelf om ook onvoorwaardelijk aan een ander te geven, de liefde die door je heen stroomt? Of zitten daar toch ook nog kleine programmaatjes heel diep verborgen, hoe subtiel ook, die toch nog iets terugverlangen wanneer je je liefde richt? In hoeverre durf je je dusdanig kwetsbaar op te stellen dat je echt ontvangen kunt?

Ondertussen wordt er aan ons hartchakra gewerkt, ontvangen we een healing op de kwetsuren uit het verleden die ons vertrouwen in de ontvangende kant van ons hartchakra geschaad hebben. En worden ook overtuigingen en programmeringen die in je hart zitten geneutraliseerd. Het kan zijn dat je sensaties voelt op je rug en in je hartchakra, warmte, verkrampingen langs je ruggengraat. Laat maar gebeuren wat er gebeurt, en ontspan zoveel mogelijk.

Nog meer interessante overtuigingen die misschien in je spelen, in hoeverre vind je het jezelf werkelijk waard, de waarde van jezelf, om healing te ontvangen? Er werkelijk stukken in jezelf geheeld worden? En de oneindige onvoorwaardelijke liefde te ontvangen van de lichtwezens die nu een healing aan je geven, in hoeverre ben je het waard om die te ontvangen? Zitten er misschien nog laagjes in jezelf die jezelf inferieur vinden aan de lichtwezens, die jezelf inferieur vinden aan de engelen, aan God? En in hoeverre vind je je persoonlijkheid inferieur aan jezelf, aan je Grote Zelf, aan je Ziel? In hoeverre durf je werkelijk je Ziel toe te laten in je hart? Werkelijk je Ziel te belichamen? Of zijn daar toch nog twijfels en overtuigingen die vinden dat je lichaam en persoonlijkheid niet geschikt zijn om je Ziel te huisvesten? Adem maar een paar keer goed in en uit, ontspan en ontvang de healing. In hoeverre heb je jezelf voorwaarden gesteld voordat je je Ziel kan toelaten in je lichaam? Vind je dat je eerst nog dit en dat, en zus en zo te groeien en te helen hebt aan jezelf voordat je waardig bent om je Ziel te huisvesten? Laat al die stukken maar los. Laat alle programmaatjes maar los, en voel je hartchakra uitdijen naarmate je meer hiervan kunt loslaten.

Je hartchakra dijt steeds verder naar buiten toe, voorbij de grenzen van je fysieke lichaam. En voel ook maar hoe je hartchakra aan je rugkant, aan de vrouwelijke, ontvangende kant, meer opent. De gevende voorkant van je hartchakra wordt meer in balans gebracht met de ontvangende kant, de achterkant van je hartchakra. Als een torus, als een donut, stroomt de energie van je hartchakra aan de voorkant eruit, naar buiten toe, gaat links- en rechtsom om je romp heen, en komt weer terug aan de achterkant je hartchakra in. Besef dat je op deze manier jezelf liefde geeft en ontvangt. Dat het primair altijd gaat om zelfliefde. Liefde die je naar buiten toe richt aan de voorkant op onderwerpen buiten jezelf, maakt via de onderwerpen buiten jezelf altijd weer een u-turn naar achteren toe, naar je rug, je hartchakra weer in. Dus uiteindelijk, ook al richt je je liefde op iemand anders, via dit torus veld stroomt liefde altijd weer terug je eigen hart in. In hoeverre is de liefde die je schenkt aan een ander onvoorwaardelijk als de liefde ook weer terugvloeit naar jezelf? Zolang je jezelf toestaat de liefde te ontvangen aan de achterkant. Je hartchakra is in de energiestroom ook in de hoogte aan het verbreden en stroomt aan de onderkant dusdanig dat het ook je zonnevlecht meeneemt. En aan de bovenkant het ook je thymuschakra en keelchakra meeneemt. En dit hele grote hartchakra kent verschillende kleuren, misschien kun je ze onderscheiden van elkaar qua sensatie, qua lichtheid en warmte.

Dit grote hartchakra, van je zonnevlecht tot aan je keel, het torusveld die gegenereerd wordt door de liefde die daar stroomt, is de motor van je Zijn. Je primaire energiebron. Het is de plek in jou waar God woont. Een plek in jou waar je Ziel woont. En het is de plek in jou waar de binnenwereld in interactie gaat met de buitenwereld. Vanuit deze plek in je hart geef je ook kleur aan je waarneming. Wanneer je vanuit je hart waarneemt, je gedachten en emoties, kleuren je gedachten en emoties heel anders dan wanneer je je hart er niet bij betrekt. Ondertussen dijt het hartchakra energieveld zo ver naar buiten toe, dat het je hele aura omvat. En de hartenergie ook stroomt door je onderste chakra’s en bovenste chakra’s. Voel maar hoe het is om in essentie alleen maar een heel groot hart te zijn. Het kan zijn dat je her en der wat steekjes voelt in je lichaam, misschien voel je wel steekjes in je zonnevlecht, of in je buik of juist in je hoofd, dat is de reactie van je lichaam op dat hele grote hartchakra van jezelf. Delen van jezelf die nog niet volledig in overgave de liefde voor jezelf kunnen accepteren. De ‘ja maar’ stemmetjes van verschillende delen van je lichaam. Terwijl de liefde van je hart stroomt is dit tegelijkertijd ook jouw helende energie, met dit grote hart heel je jezelf, alle delen van je lichaam die nog niet in heelheid verkeren. Stuur maar bewust met je liefdevolle aandacht deze hartenergie van je grote hart naar die plekken in jezelf die in protest zijn.

Nadat de energie aan de voorkant van je hart naar buiten stroomt, naar de plekken die om healing vragen, en de energie vervolgens weer via het torusveld naar achteren stroomt, de achterkant van je hartchakra in, ontstaat er een soort informatiesysteem. De energie van de liefde die naar voren toe stroomt naar andere delen van je lichaam, en ook naar de buitenwereld, die komt in de informatie terecht van hetgeen je je liefde op richt, en via de stroom naar achteren toe via je hartchakra weer naar binnen, word je geïnformeerd met de informatie die die andere plekken in je lichaam gegeven hebben. En wordt die informatie verwerkt in je hartchakra, waardoor een systeem in jezelf automatisch geactiveerd wordt en weet wat het energetisch doen moet met die informatie. Om vervolgens weer energie naar voren te sturen, je hartchakra uit, en in de liefde die naar voren toe beweegt naar die plekken, komt er weer informatie mee die specifiek voor die plek healing informatie bevat, waardoor de plek geïnformeerd wordt met wat het te doen heeft om zichzelf weer te helen. Het hartchakra van ons grote hart is niet alleen een liefdesgenerator, maar is ook tevens een soort geavanceerde computer, een informatieverwerker en een informatiedoorgever. En het mooie is, we hoeven er niet eens bij stil te staan welke informatie verwerkt wordt, daar is de intelligentie van de cellen in het hartchakra voor, die automatisch weten wat te doen daarmee, en sturen antwoordende informatie via de voorkant, om vervolgens het interactie antwoord via de achterkant van je hartchakra naar binnen te krijgen. Als een soort feedback-loop-systeem. Daarvoor is het belangrijk dat de ontvangende kant van ons hartchakra aan de achterkant op onze rug, in balans is met onze voorkant. Er kan alleen informatie verwerkt worden en weer antwoorden naar buiten gestuurd worden als de vragen eerst binnen komen aan de achterkant.

Ondertussen zijn we aangekomen in het hart van Moeder Aarde, en klikt ons eigen hart als het ware in het hart van Moeder Aarde, waardoor het hart van Moeder Aarde een grotere versie is van ons eigen hart. En door ons eigen hart te klikken in het hart van Moeder Aarde, versterken we het hart van Moeder Aarde door met ons eigen feedback loopsysteem van informatie en liefde via de voorkant naar buiten te sturen en weer antwoord informatie te ontvangen via de achterkant. En filteren we door ons eigen systeem, door ons eigen hartchakra, die stukjes informatie van het collectief die aansluiten bij onze persoonlijke blauwdruk, waardoor we die stukjes weer kunnen verwerken en uitzenden het collectief in. Omdat we allemaal een andere blauwdruk hebben, en ook op andere bandbreedtes en kleuren en settingen aan het werk zijn, pakken we allemaal andere stukjes van het collectief om te helen en vullen we elkaar gezamenlijk daarin aan en zijn we gezamenlijk dat grote hart van Moeder Aarde. Misschien kun je voelen hoe je eigen hartchakra in je eigen aura verder uitdijt en het formaat krijgt van het hart van Moeder Aarde. En zo wordt ons gezamenlijk hart zo groot dat het de hele Aarde kan omvatten. En laat het feedback loopsysteem van je eigen hart in het grote gezamenlijke hart van Moeder Aarde zijn werk doen. Je hoeft niet eens te weten welke informatie er uitgewisseld wordt in de hartstroom van je hart, je hart weet automatisch welke informatie mee te nemen je hart in en het healing antwoord erop te geven naar buiten toe. Dat is het mooie, we hoeven niet te denken over wat we aan het doen zijn, het gebeurt automatisch. Het enige wat het van ons vraagt, is rustig in ons hart aanwezig te zijn en onze liefde te laten stromen en die liefde ook te ontvangen.

Dus laten we bewust nu met elkaar de intentie hebben in ons hart aanwezig te zijn in het grote Moeder Aarde hart om vervolgens de wijsheid en intelligentie van ons hartchakra zijn werk te laten doen in de stukjes van het collectief zonder te hoeven weten welke stukjes van het collectief we aan het helen zijn. En veel ervan gaat toch ons verstand te boven. Laat de liefde maar stromen, aan de voorkant eruit, aan de achterkant weer naar binnen.

En als er stukjes zijn in jezelf, je zonnevlecht, je buik of je hoofd, die terwijl we dit aan het doen zijn verkrampingen geven of steekjes geven, dan betekent dit dat er stukjes in het collectief die je aan het helen bent, ongeheelde stukken in jezelf aanraken. Dus laat tegelijkertijd je hartenergie stromen naar die plekken in je eigen lichaam zodat ook daar het feedback loopsysteem aan het werk is en die stukjes in jezelf heelt. En je de informatie van die healing ook weer meegeeft aan de verwerking van de informatie in je hart naar het collectief weer uitsturend. Zo heel je tegelijkertijd jezelf en het collectief. Naarmate we dit langer doen, hoe meer de liefde opbouwt in onszelf en hoe krachtiger ons grote hartchakra wordt. En hoe krachtiger ook het hartchakra van Moeder Aarde wordt.

Voel maar hoe je ondertussen ook gekoesterd wordt door het hart van Moeder Aarde, haar liefdevolle reactie weer op jou en de dankbaarheid van Moeder Aarde voor deze samenwerking. Het is niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor Moeder Aarde te weten dat niemand het alleen hoeft te doen, maar dat het een collectieve samenwerking is van de mensen en Moeder Aarde en alle lichtwezens en God, die onderdeel zijn van het geheel van deze schepping.

Nu wordt het langzaam tijd om af te ronden en afscheid te nemen van het hart van Moeder Aarde, en keren we met een vervuld hart weer terug naar het aardoppervlak.

❤️

Liefs,
Karin

 

Deel dit bericht

Divine Heart
Scroll naar boven